Tijdens mijn verblijf in Parijs (2007 – 2008) heb ik verschillende malen een bezoek gebracht aan het Cimitière de Montparnasse – minder bekend dan de Oost-Parijse tegenhanger Père-Lachaise. Eén grafsteen heeft mij ertoe gebracht om met een speciale reden terug te gaan naar deze begraafplaats onderaan de Tour de Montparnasse – gewapend met camera.

Wethouder Christophe Girard, of een dubbelganger van hem die dezelfde naam draagt en in het zelfde jaar het levenslicht heeft gezien heeft al een plaatsje gereserveerd op de bewuste begraafplaats. En op wat voor manier!

Voorzien van de tekst “MEN MEN MEN AMEN”, “MORT ? PAS ENCORE” en “DEAD ? NOT YET” probeert hij het lot te tarten. Dat zijn geboortejaar 1956 niet meer voor verandering in aanmerking komt moge als een vaststaand gegeven worden beschouwd, maar dat hij in 2039 (!) al een dag heeft gereserveerd om te sterven, is toch wel een dubieuze sturingspoging van het lot of het toeval.

Bijgevoegd bij dit blogbericht is het bewijsmateriaal, en als je in Parijs bent, ga er vooral even langs.